Η Epirus Activities ξεκίνησε σαν ιδέα το 1999 από έναν άνθρωπο που είχε συνεχώς την τάση να εξερευνεί την φύση και τις κρυμμένες της ομορφιές! Από τότε ο Βασίλης Κολιός, ξεκίνησε μία πορεία μέσα από σχολές και σεμινάρια αποκτώντας την απαραίτητη γνώση και τις πληροφορίες, σχετικά με το αντικείμενο του «εναλλακτικού» τουρισμού.

Αρχικά, άρχισε να συμμετέχει σε πεζοπορίες και να παρακολουθεί επίσημες σχολές ορειβασίας –αναρρίχησης. Πήρε μέρος σε καταβάσεις και εξερευνήσεις φαραγγιών, τελειώνοντας με μεγάλη επιτυχία όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα πιστοποιήθηκε για την ασφαλή διάσχιση των ατόμων σε αυτά.

Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με τη διάσχιση μονοπατιών VIA FERRATA και VIA CORDATA στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, την ανάδειξη και τη συντήρηση μονοπατιών στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, το rafting, το nordic walking, το mountain bike, το sea kayak, την ιππασία και με πολλά ακόμα αθλήματα στο χώρο των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Πιστοποιήθηκε στις πρώτες βοήθειες, τη διάσωση ατόμων από λίμνες και ποταμούς, τη διάσωση ατόμων από μεγάλα ύψη, σύμφωνα με τα ελληνικά πρότυπα και τα πρότυπα της N.F.P.A, ενώ μέσα από προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης απέκτησε Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, όσον αφορά τη σωστή και ασφαλή συνοδεία ατόμων στη διάσχιση μονοπατιών.

Με συνεχή λοιπόν παρουσία όλα αυτά τα χρόνια στις υπαίθριες δραστηριότητες και την αδιάκοπη συμμετοχή σε σεμινάρια εκπαίδευσης, η ιδέα του Βασίλη έγινε πραγματικότητα το 2018 και η Epirus Activities πήρε μορφή, παρέχοντας σε όλους εσάς που θέλετε να ασχοληθείτε και να εξερευνήσετε τη φύση, μοναδικές εμπειρίες!