Η Epirus Activities ξεκίνησε σαν ιδέα το 1999, από έναν άνθρωπο που είχε συνεχώς την τάση να εξερευνεί τη φύση και τις κρυμμένες της ομορφιές!

Ο εμπνευστής της, Βασίλης Κολιός, ξεκίνησε το 2000 μια πορεία μέσα από σχολές και σεμινάρια αποκτώντας την απαραίτητη γνώση και τις πληροφορίες, σχετικά με το αντικείμενο του «εναλλακτικού τουρισμού». Αρχικά, έγινε μέλος του Ε.Ο.Σ Ιωαννίνων, ο οποίος είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης, καθώς και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας, όπου και άρχισε να συμμετέχει σε πεζοπορίες και να παρακολουθεί επίσημες σχολές ορειβασίας-αναρρίχησης.

Παράλληλα, παρακολούθησε σχολείο οδηγού βάρκας rafting ,όπου και πιστοποιήθηκε σύμφωνα με τα ελληνικά πρότυπα και την I.R.F. Ασχολήθηκε με τη διάσχιση ασφαλισμένων μονοπατιών VIA FERRATA και VIA CORDATA στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, την ανάδειξη και τη συντήρηση μονοπατιών στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, την ιππασία, το mountain bike, το nordic walking, το sea kayak, την ελεύθερη κατάδυση, και με πολλά ακόμα αθλήματα στο χώρο των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Όπως ήταν φυσικό, δεν θα μπορούσε να λείπει η πιστοποίηση πρώτων βοηθειών, διάσωσης ατόμων από λίμνες και ποταμούς, καθώς και διάσωσης ατόμων από μεγάλη ύψη, σύμφωνα με τα ελληνικά πρότυπα και τα πρότυπα της N.F.P.A. Μέσα από προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, απέκτησε Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, όσον αφορά τη σωστή και ασφαλή συνοδεία ατόμων στη διάσχιση μονοπατιών σε βουνό και πεδιάδες.

Ενσωματώθηκε γρήγορα, στη μεγάλη οικογένεια της Hellas Cayon, και με δάσκαλο τον Ανδρέου Γεώργιο, παρακολούθησε όλες τις σχολές κατάβασης και εξερεύνησης φαραγγιών, τελειώνοντας με μεγάλη επιτυχία όλα τα στάδια εκπαίδευσης, πραγματοποιώντας κυρίως στην πράξη αμέτρητες καταβάσεις. Συμμετείχε επίσης, σε πολλές εξερευνήσεις καινούργιων φαραγγιών και πιστοποιήθηκε για την ασφαλή διάσχιση των ατόμων σε αυτά, με ορμητικά νερά.

Τέλος, ήρθε σε συνεργασία με την ομάδα της Active Nature, και συγκεκριμένα με τον ιδρυτή της εταιρείας και πολύτιμο πλέον φίλο του, Νικολάου Χρήστο(δάσκαλος του rafting-kayak), από όπου έγινε η αρχή, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, μιας πολυετής και συνεχόμενης συνεργασίας, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων, ταξιδιών στο εξωτερικό, σεμιναρίων εκπαίδευσης, καθιστώντας το επίπεδο γνώσεων πολύ υψηλό.

Φτάνοντας λοιπόν, στο 2018, η ιδέα του Βασίλη γίνεται πραγματικότητα και η Epirus Activities παίρνει μορφή, παρέχοντας σε όλους εσάς που θέλετε να ασχοληθείτε και να εξερευνήσετε τη φύση, μοναδικές εμπειρίες!